Ukens Turjente - Uke 46! - Turjenter.no

Ukens Turjente – Uke 46!

Skrevet av: Turjenter.no
Publisert: 15.11.18
ANNONSE
Ukens turjente premieres med sponsede produkter fra Helsport

Hils på Jannicke fra Ørlandet – en allsidig turjente som driver med masse rart, og elsker jaktturer sammen med jaktvoffsen! Se mer av hva hun driver med på instagramkontoen @jannickeoien!

Navn: Jannicke Øien
Bosted: Ørlandet, Trøndelag
Alder: 28

Favorittaktivitet:
Før gikk all fritiden min til turn. Når jeg sluttet med turn for å gå skole trengte jeg en ny hobby og jeg begynte å gå mer og mer i naturen. I starten var turene korte og hadde ikke så stor betydning for meg, jeg gikk mest for å få trening og god samvittighet når jeg la meg om kvelden. Etter hvert som jeg var ute skjedde det noe, jeg trivdes mer og mer, turene ble lengre og jeg fikk en enorm ro i kroppen.

Naturen ga veldig mye tilbake, og nå blir turene alltid noen timer eller dager lengre en planlagt. Jeg får aldri nok! Jeg planlegger ofte neste langtur i bilen på vei hjem fra tur, og de beste minnene jeg har er fra fjellturer med utsikt over fjorden. Det var når jeg kjøpte meg jakthund og tok jegerprøven at siste brikke falt på plass. Jeg hadde funnet meg selv og jakten på nye eventyr startet. Jeg flyttet fra byen og hjem til hjembygda for å komme nærmere naturen og fjellet som er det stedet jeg liker å vie fritiden min til.

Hva er turplanene dine framover?
På vinteren blir det mye hytteturer på meg. Jeg fryser lett i telt og trives ikke helt med å sove ute når gradene kommer på minussiden. Til gjengjeld er det en egen sjarm å komme til ei hytte på kvelden i skumringen, finne frem ullsokkene, tenne lys, fyre i peisen og lage seg en god middag mens man hører uværet ute mens man drikker en kopp kakao. Jeg er veldig glad i å gå på ski, så det blir ofte spontanturer der værmeldingen melder gode snøforhold og fint vær.

Favoritt turdestinasjon og hvorfor?
Det tror jeg må bli Trollheimen. Det er relativt kort vei fra der jeg bor og dermed veldig tilgjengelig og jeg liker de lange dalene. Det er flere fjelltopper som står igjen på listen over fjelltopper jeg vil gå, så det blir noen ukesturer der til våren. Jeg vil derfor anbefale å gå ‘trekanten’ i Trollheimen for de som har lyst til å prøve seg på en lengre tur, og tar man inn på turisthyttene slipper man å bære telt. Trekanten var min første tur alene og turen føltes alt for kort. Den turen er kanskje den som sitter best på minnet, og til sommeren tenker jeg å gå ‘signalen’ som er en forlenget tur av trekanten, og slenge på en tur opp Snota og Innerdalstårnet med det samme.

GalleriJannickeOien5
GalleriJannickeOien5

GalleriJannickeOien9
GalleriJannickeOien9

GalleriJannickeOien8
GalleriJannickeOien8

GalleriJannickeOien7
GalleriJannickeOien7

GalleriJannickeOien6
GalleriJannickeOien6

GalleriJannickeOien4
GalleriJannickeOien4

GalleriJannickeOien3
GalleriJannickeOien3

GalleriJannickeOien
GalleriJannickeOien

Hva klarer du deg ikke uten i sekken?
Jeg har alltid hodelykt, fyrstikker, kniv og litt havregryn liggende i sekken. Dette er det jeg mener er viktigst å ha med dersom man av en eller annen grunn ikke kommer jeg ned til planlagt tid.

På lengre turer der jeg sover i telt eller på hytte har jeg alltid med et par gode sandaler i sekken. Beina blir slitne etter noen mil i fjellet og følelsen av å ta av turskoene på kvelden er befriende. Da er det godt å kunne ‘smette’ på et par sandaler for å hente vann eller gå på do, og er derfor verd den ekstra vekten i sekken.

Største turdrøm?
Her er listen min uendelig. Jeg har en drøm om å ta en lengre roadtrip både nord og sør i landet som også inkluderer kajakkturer i dype fjorder og lange elver. Jeg har lyst til å se og oppleve alt og tar gjerne imot tips til steder man bør oppleve på tur gjennom Norge.

Hvis jeg må velge en turdrøm så er nok ‘Norge på tvers’ turen som står høyest på listen over turer 2019. Jeg skulle gå turen med ei venninne i fjor men vi måtte trekke oss på dag fem på grunn av skadet hund. Vi var også veldig uheldig med været og uerfarne på fjellet, sekkene ble for tunge og vi hoppet over matpauser noe som krevde energi. Turen ble derfor tyngre en planlagt så da den ene hunden ble bitt av huggorm og reagerte på bittet satte det et støkk i oss begge. Det gikk heldigvis bra, men jeg har håper på å få fullføre turen og gjøre den mer positiv til sommeren.

Hva gir naturen deg?
Naturen gir meg et frihetsfølelse og ro i kroppen. Jeg blir glad og veldig eventyrlysten på å se mer. De beste minnene har jeg på fjellet, og selv om det kan være tøft og tungt til tider gir oppturene så mye mer. Jeg kjenner på adrenalinet hver gang hunden min tar stand på en fugl. Får en enorm mestringsfølelse når jeg har greid en lengre tur på egenhånd, og gleden av å nå en fjelltopp og se den vakre utsikten sitter i hele kroppen.

Jannicke gjør vi klar for vinteren med den supre Snota X-trem ryggsekken fra Helsport – Jannicke; lov oss å ta den med på mange turer!

Test 6
Test 6

Snota
Snota

Vi kårer ny vinner hver uke – alle kan vinne, og du deltar enkelt å greit ved å merke dine instagrambilder med #turjenter!
 
Dette innlegget handlet om:
BOSTED: Melhus
ANNONSE
Turjenter.no09.10.18
ANNONSE
ANNONSE
Turjenter.no14.06.18
ANNONSE
Turjenter.no09.10.18
ANNONSE
Turjenter.no22.11.18
ANNONSE
Julie Korneliussen01.07.16
ANNONSE
ANNONSE
Turjenter.no25.02.19
ANNONSE
Julie Korneliussen23.06.16
ANNONSE
Turjenter.no11.09.18
ANNONSE
Turjenter.no02.10.18
ANNONSE
Turjenter.no19.09.18
ANNONSE
Turjenter.no16.08.18
ANNONSE
Turjenter.no02.06.18
ANNONSE
Turjenter.no17.10.18
ANNONSE
Turjenter.no28.08.18
Turjenter.no03.12.18
ANNONSE
Turjenter.no31.05.18
ANNONSE
Turjenter.no08.08.18
Turjenter.no21.08.18
ANNONSE
Turjenter.no07.06.18
ANNONSE
Turjenter.no04.06.18
ANNONSE
Turjenter.no06.07.18
ANNONSE
Gunhild og Helene06.09.17
ANNONSE
Turjenter.no16.07.18
ANNONSE
Turjenter.no07.11.18
ANNONSE
Turjenter.no04.09.18
ANNONSE
Turjenter.no01.08.18
ANNONSE
ANNONSE
Turjenter.no24.10.18
ANNONSE
Turjenter.no24.07.18
Team Ida13.07.18
ANNONSE
Turjenter.no31.10.18
ANNONSE
Turjenter.no24.09.18
ANNONSE
Turjenter.no17.07.18
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Meld deg på
vårt nyhetsbrev
Mailchimp form
reCAPTCHA

*Ved innsending samtykker du til personvernerklæringen

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this