Fornøyd Gunhild I Hengekøye

Vi tok t-banen til Ulsrud og begynte ferden inn mot Nøklevann. Trodde vi fant en snarvei (det gjorde vi ikke), så vi fikk med oss både klatring og naturopplevelser i form av ferske elgespor langs en ellers ganske standard grusvei. Det kan faktisk være ganske gøy å gå litt feil!

Etter en times tid møtte synet av idylliske Nøklevann oss, hvor vi fant en lekker camp med perfekte trær for våre orange køyer.

Her ser du utstyret vi hadde med oss på tur: sovepose, liggeunderlag, vanntettpose, primus med gryter og gass, hengekøye med tarp og tau og selvsagt - en kaffekopp til morgen kaffen! Åja, og et liggeunderlag.
Her ser du utstyret vi hadde med oss på tur. Begge hadde dobbelt liggeunderlag og en ekstra sovepose i frykt for å fryse. Det var vi glade for!

Hvordan henge opp en Ticket to the moon-hengekøye?

Slik så det ut da vi skulle gjøre i stand campen vår:

TTTM-hengekøya tar liten plass og er veldig lett å henge opp. Strammer du opp begge sider og har i et liggeunderlag, blir den så god som flat og du kan ligge veldig komfortabelt hele natten. Vi har også lært at det kan være lurt å henge fotenden bittelitt høyere, så slipper du å skli nedover i køya i løpet av natten.

God mat og godt selskap

Siden Gunhild allerede hadde bestått “styrkeprøven telt og Primus”, ble det hun som stod for matlagingen. Helene holdt trygg avstand fra den noe skumle gassbeholderen, men gjorde en svært god jobb som kutte- og fotoansvarlig. Sammen klarte vi å trylle frem en fortreffelig ørretgryte med grønnsaker og potetmos. Så enkelt og knakandes godt!

Resten av kvelden gikk i å speide utover det fantastiske området, lese bok, skravle og bli venn med de innfødte (les: endene).

Bål på tur

Før vi lagde mat sørget vi for å sanke sammen en haug med ved som vi fant i skogen. Selv om det enda var frost om nettene og litt vått på bakken fant vi masse tørr ved til å fyre bål med. NB! Dette var i slutten av april, og da er det bålforbud dersom det åpenbart ikke kan medføre brannDer vi var var det bygget opp en bålplass fra før, det var vindstille og god avstand fra trær og kratt og vi hadde vann i umiddelbar nærhet. 

Mer overnatting under åpen himmel, takk!

Vi sov begge nesten hele natten gjennom og Helene våknet ikke før kl. 10.30, med sola i ansiktet og fuglekvitter fra trærne. Riktignok hadde hun sklidd helt ned så overkroppen var i bunnen av køya og føttene helt oppe ved festet, men likevel var humøret på topp. For en herlig natt! Vi var begge veldig fornøyde med valg av ekstra liggeunderlag og sovepose, for det ble kaldt i løpet av natten og da vi våknet neste morgen hadde det lagt seg enda et lag is på vannet. 

Skjønner godt at folk blir hekta på tur! 

Mens vi satt og koste oss med frokosten kom det stadig ender innom frokostbordet vårt for å prøve lykken! Mellom kaffeslurkene og beverspeidingen følte vi oss rolige og heldige. For en fantastisk energi man får av å sitte mellom enorme grantrær, dyreliv og vann. Høre fuglene kvitre og vinden suse forbi. Skjønner godt at folk blir hekta på tur! 

Bilde av en and som nærmer seg polarbrød-posen
Andemor vil også ha frokost!

Vi ble værende i campen hele dagen, og fordrev tiden med å lese bok, sove og slappe av i hengekøya. Deilig! Vi ble enige om at det å sove under åpen himmel var rimelig fantastisk, og at neste gang ville vi ta to netter ute. Det var nemlig ikke så fristende å pakke sammen og dra hjem. Men alle gode ting har en slutt som man sier, og i seksdraget måtte vi bite i det sure eplet og komme oss på t-banen og tilbake til byen.

Hva lærte vi?

  • Primusen eksploderer (fortsatt) ikke – neste gang er det Helene sin tur til å stå for matlagingen
  • Husk salt og pepper!
  • Legg merke til bekker mens du går så du vet hvor du skal hente vann
  • Det er ikke skummelt å sove under åpen himmel, selv når det er minusgrader på natten
  • Å sove i hengekøya er enkelt og helt topp. Men det er lurt å stramme opp køya før leggetid og viktig med godt liggeunderlag
  • Ved finner man i skogen, men respekter bålreglene

Takk for turen!

// Gunhild og Helene

Følg oss gjerne på Instagram: @helenevaagsvoll og @ggara.

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this