Jeg har aldri gått 100 km på ski med pulk “så fort jeg kan”, og i nervenes ord er jeg redd for hvor tungt det faktisk kommer til å bli.

For hver dag som går er vi en dag nærmere Expedition Amundsen(EXA). Torsdag 25. februar kl 1200 skjer det. Starten på EXA er gått og vi sklir avgårde mot konkurransens mål, Eidsfjord. 100 km unna.  Sammen starter meg, Ida og Henri konkurransen, og sammen skal vi avslutte den. Vi kommer til å hjelpe hverandre og oppmuntre hverandre. I tillegg har vi med oss tre pulker hver på 40 kg som ikke kommer til å være like oppmuntrende mot oss. De skal passe på at vi må slite for hver meter og hver motbakke i jakten på å komme til mål i Eidsfjord. Det skal ikke være lett å gå et 100 km pulkløp.

Vi har gått en del med pulk og trekt bildekk for å være klar for dette, og jeg er sikker på at vi kommer til å føle oss friske og raske der vi står på startstreken kl 1200 på torsdag. Samtidig tviler jeg på at noen av oss forstår virkelig hvordan det hele kommer til å bli. 100 km er langt. Så langt at det nesten er umulig å se det for seg. Jeg har aldri gått 100 km på ski med pulk “så fort jeg kan”, og i nervenes ord er jeg redd for hvor tungt det faktisk kommer til å bli.  Jeg vil gjerne gå turen, men jeg er spent på hvordan det blir å gå turen “så fort jeg kan”.

image

Det er vel nettopp derfor vi meldte oss på EXA. Vi har lyst til å pushe våre egne grenser litt, og vi vet at vi ikke kommer til å stresse gjennom konkurransen. Konkurransen må bare ta den tiden den tar. Det er ikke nødvendigvis klokka og plasseringer vi konkurrerer mest om. Konkurransen kommer til å foregå i mitt hode, i Henri sitt og i Ida sitt. Konkurransen kommer til å dreie seg om å gå meter for meter, bevegelse i takt med naturen og hvilket vær den serverer oss. Vi kommer til å få flere oppturer og sikkert enda flere nedturer underveis, og jeg er sikker på at alle synsinntrykk vil bli dobbelt så sterke under EXA som på enhver annen tur.  Det blir rett og slett spennende å se hvordan kroppen reagerer på minimalt med søvn og bevegelse over så lange etapper “så fort vi kan”. Som noen gutter vi såg i reklamevideoen til EXA sa: ” Expedition Amundsen er tungt uansett om du går fort eller sakte.” Ingen av oss vet hvordan dette vil bli, og det er vel nettopp derfor det er så spennende og appellerende.

Konkurransen må bare ta den tiden den tar. Det er ikke nødvendigvis klokka og plasseringer vi konkurrerer mest om. Konkurransen kommer til å foregå i mitt hode, i Henri sitt og i Ida sitt.

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this