Nasjonalparken

Det er ikke uten grunn at denne plassen har blitt en av mine favorittsteder. Nasjonalparken er en av Norges mest utilgjengelige. Bare det er en god grunn til å like stedet. Parken er uten tilrettelagte stier, hytter eller annet menneskelige inngrep. Her kan du ferdes hvor du vil såfremt det er mulig. Ps. husk å ta hensyn til flora og fauna. 
Seiland er en grønn oase med alpine fjell som stuper ned i havet. Her finnes irrgrønne dalsider, vakre breelver, variert og vakkert terreng.

Øya ligger på 70 grader nord og har også Skandinavias nordligste isbreer.
Jeg siterer Randulf Valle i at: Finnmark er en godtebutikk for friluftselskende folk.

Det går merket sti inn til nasjonalparken

Hvordan komme seg dit?

Seiland Nord:

Riksvei 94 sørover fra Hammerfest. Ta til Strømsnes herfra går det ferge til Kjerringholmen. Overfarten tar ca 10 min. Det er mulighet for å ta med bil over på fergen. Herfra kan du kjøre til Hønseby som er et fint startpunkt for turer på Seiland. Hit er det ca 19 km.
Det her i hovedsak den retningen jeg har startet mine turer på Seiland. Det er også mulighet for å utkjøring med båt til diverse fjorder på Seiland. Ta kontakt med f.eks Seiland explore. Det er også mulighet for guidete breturer e.l Det året jeg gikk over øya ble jeg fraktet ut til Bekkarfjorden i privat båt.
Det er noe helt eget og måtte ro både deg, hunden og sekk i land.

Seiland Sør:

Fra Alta havneterminal, den ligger forsåvidt like ved Alta flyplass. Det går også hurtigbåt fra Hammerfest samt fra Storekorsnes. Båten går til Hakkstabben og Altneset på Søndre Seiland.
Har ikke tatt disse båtene, men det er mange fine startpunkter fra denne siden også.

Midnattsolen gjør det vanskelig å sove

Når?

Seiland er en helårsdestinasjon.
Min årlige mørketidstur i Desember går til flotte Tindstua. I fjor var det lite snø, men året før; Godt over en meter med hvitt pudder. Vi karret oss oppover det lille stykket til det vakre stedet. Dagslyset er borte og isteden har du et rosa skumringslys som skinner i horisonten. Rundt oss finnes kun harespor.

Du kan gå over hele øya som jeg gjorde for noen år siden og det er mange fine dagsturområder.

Det er lett å finne noe å gjøre, men terrenget er ikke lettgått. Det er derfor viktig med godt skotøy og beveger du deg inn i selve nasjonalparken så er det lurt å ha kunnskaper om å orientere deg. Kart, kompass og eventuelt gps burde være med. Det er heller lite dekning inne i parken så her har man virkelig mulighet til et digitalt detox.

Informasjon

Du kan lese mer om nasjonalparken her: http://www.nasjonalparkstyre.no/Seiland/

For rutetider bruker du: https://snelandia.no/

Midnattsolen varmer to trøttinger. Sommer i nord

Midnattsolen varmer to trøttinger. Sommer i nord

Mørketidslys i desember

Mørketidslys i desember

Nordlyset danser over Tindstua

Nordlyset danser over Tindstua

 

 

 

 

 

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this