For to uker siden tikket det inn en melding i innboksen til Gunhild med beskjeden ”Gratulerer! Du har vunnet drømmeturen til Camp Ousland !”. For Gunhild, som ikke har vunnet noe siden en kakebasar på grendhuset for 25 år siden, hørtes dette alt for godt ut til å være sant. Men sant var det, og ti dager senere var vi klare for tidenes tur!

Som to relativt uerfarne turjenter, var det ikke bare å pakke skreppa og stikke nordover. Vi hadde jo ikke noe utstyr! Den biffen fiksa XXL og Helsport glatt, og sørget for at vi fikk med oss alt vi trengte. Som to tente lys stilte vi spente og glade på Gardermoen torsdag formiddag. Selve turen gikk som en lek, og plutselig var vi framme i paradis; Manshausen Island i Steigen. Hvor ingen ringere enn sjefen sjøl tok oss i mot på brygga, nemlig Børge Ousland! I tillegg til en hel haug med trivelige turfolk, og ikke minst de eminente turjentene Ida og Ida som skulle guide oss gjennom helgen.

I løpet av helga har vi gjort mange ting vi aldri har gjort før. Vi har klatret, rappelert og klamret oss fast over Nordskottraversen, vært på padletur og lært oss å komme ut av en kajakk under vann, vært på kveitefiske i full storm og klatret opp en 12 meter høy fjellvegg. Vi har sovet fire netter i telt, gått en hel helg uten å dusje, og blitt filmet og fotografert til alle døgnets timer. Men viktigst av alt – vi har blitt kjent med fantastiske mennesker og opplevd et miljø som er helt unikt. Aldri før har vi vært samlet i en gruppe med så mange forskjellige mennesker i alle aldre, hvor alle sier hei, ser hverandre i øynene og smiler bredt, og alle er så positive og imøtekommende at det føles som om vi har kjent hverandre i mange år.

Nå er vi tilbake i hverdagen ved kontorpultene i Oslo. De samme pultene vi ønsket å komme oss vekk fra for å oppleve utelivet utenfor byen. Vi vet nå at følelsen av å være ute med fantastiske folk i den frie natur, det er en følelse vi vil ha mer av. Vi vil ta på oss den våte ulla, vi vil spise mat fra skitne turtallerkner og vi vil skjelve av høydeskrekk på toppen av et fjell.

Tusen takk til turjenter.no og våre fantastiske mentorer Ida og Ida, tusen takk til Helsport og tusen takk til XXL for at vi har fått lov til å oppleve drømmeturen. Vi sitter igjen med opplevelser vi aldri hadde fått uten dere! Og vi kan love en ting: Målet deres med å sende oss på tur er herved oppnådd. Vi vil fortsette å pushe grenser og mest av alt – vi vil ut!

//Gunhild Gaara og Helene Vågsvoll

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this