Kong Vinter og skisesongen lar vente på seg her i Trøndelag.. Den bare erter oss.. Og jeg blir like fortvilet hver dag.. Når skal denne meteren med pudder komme?! Jeg har ventet ganske lenge nå…..

Kong Vinter kom dog på en liten snarvisitt i jula, og lykken var stor da det begynte å lave ned med snø utenfor hyttevinduet andre juledag.. Skulle en endelig få ta frem plankene og leke seg litt??

Det ble et tre dagers kort eventyr, med tre fine turer, morsom kjøring, samt litt riper i skia, før hele morroa blåste vekk i nyttårsstormen i Trøndelag…

Men tre turer ble det.. På tross av lite såle, var det knehøyt pudder og smilet rundt munnen var større enn størst. Og det beste av alt.. Vi fikk leket oss ute i naturen! Det ble ikke de lengste turene i verden, men det er utrolig hvor godt det gjør å være ute i snøen, og i den friske luften. I tillegg er vi så heldige her i Norge at vi har et fantastisk vinterlys som gir magisk stemning. Og sist, men ikke minst; så fikk vi nedfarten på ski, og det er jo «The cherry on the top of the cake».

Første turen gikk til Kirkebyfjellet i Meråker. Ikke det verste skifjellet, men det spiller ingen rolle når de første svingene var helt fantastiske. Et tips om du skulle tråkke seg opp til toppen der, er å sikte seg godt til ski venstre fra toppen av.. Da finner en flott, bratt flanke å leke seg på. Kort med flott!

idakathrine_vinterens1

idakathrine_vinterens7
På toppen!
idakathrine_vinterens12
Vinterens første sving! For en følelse!!

idakathrine_vinterens11

Samme dag satte jeg kursen mot Oppdal, da jeg hadde hørt at Oppdalingene kanskje hadde fått ca 2 cm mer snø…

Dagen etter var vakre Storlidalen, som er et eldorado for skikjøring, målet. Vi siktet oss mot Storhaugen på 1415 moh. Dette er et lett tilgjengelig og populært skifjell.

idakathrine_vinterens2
Med Storhaugen til høyret i bildet. Gikk opp i “kjelen” som ligger rett til venstre for toppen.

Det var bikkjekaldt i dalen, med 20 blå. Vi parkerte ved veien, og siktet oss inn mot «kjelen» på toppen. Heldigvis steg temperaturen i takt med kroppstemperaturen oppover fjellsiden, og på toppen var det ikke like bikkjekaldt. De siste 100 høydemeterne er bratte og glatte, så da ble det ski på sekk for å kunne komme seg helt opp. Nedkjøringen var fantastisk, om en så opp for stein… Jeg hadde et ublidt møte med en fin grå en, og fikk vinterens første tryn! Hadde heldigvis flaks, så det var ikke noe annet enn stoltheten som skada seg… Hele turen tok 2,5 time tur/retur.

idakathrine_vinterens6

idakathrine_vinterens3

idakathrine_vinterens4
Sesongens første, men ikke siste tryn!

Dagen derpå hadde det allerede begynt å blåse godt opp.. Så da var clue`et å finne en plass der det var snø, uten å blåse bort selv. For ut må en jo, på tross av vind og litt uvær…

Storlidalen ble på nytt valget, da skogen bak Storli gård er gøy å kjøre i.. Her var det bedre, og mer snø, og en fikk på nytt flørtet litt med Kong Vinter før han blåste bort fra oss.. Vi trasket oss over skoggrensen, og fikk utsikt mot resten av de flotte fjell rekkene rundt Storlidalen, og mot Innerdalsporten.

idakathrine_vinterens8
Det var rimelig avblåst allerede, over tregrensen…

idakathrine_vinterens9

idakathrine_vinterens10

Så da sitter jeg her, og gnir på minnene fra disse tre turene og krysser fingrene for nytt besøk av Kong Vinter… Denne gangen håper jeg han føler seg velkommen til å være her i lang tid. For jeg gleder meg stort til å ta med toppturskia på vift igjen! Inntil videre er det bare å finne på andre uteaktiviteter slik som skøyter, fotturer med og uten piggsko, og det å bare være utendørs.. For mulighetene for flotte opplevelser ute er der.  Selv om det ikke er like mye snø som en helst hadde ønsket og forventet på denne tiden av året…

 

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this