Det å være ute i naturen kan by på store kontraster, i det ene øyeblikket blåser vinden hardt inn fra siden og snøføyken pisker deg i ansiktet. Ullhalsen blir dradd opp over nasen for å dekke deg til, hetta snøres til rundt ansiktet og vind-vottene er gode å ha for å beskytte hendene. Det føles som at denne vinden aldri skal ta slutt og man er helt inne i sin egen boble.

Fremme ved camp setter man opp teltet i kraftig vind, får på camp-sko, tykk dunjakke, kryper inn i teltet og fyrer opp primusen. Den gir umiddelbar varme, middagen blir inntatt, praten kommer i gang og man sitter der med en varm kopp kaffe i hånden. Trygt inne i teltet er kroppen blitt varm igjen, magen er full av god mat og man sitter igjen med en mestringsfølelse og glede av å ha greid å gjennomføre dagen. Gjennom natta hører man vinden som blåser kraftig rundt teltet og er glad man kan ligge i en varm sovepose.

Når man åpner teltåpningen neste dag skinner sola fra klar himmel, solbrillene kommer på og solkremen må frem. Frokosten nytes i sola og gårsdagens strabasiøse værforhold er glemt. For meg er det disse kontrastene mellom vind, solskinn, snøfokk, en varm sovepose og utfordringer som skaper de unike opplevelsene på vinterturer. Det gir meg en enorm mestringsfølelse å greie å gjennomføre en dag i dårlig vær, og de små gledene kan bli store.

Det å i det ene øyeblikket være ute i snøstorm, og i det neste sitte inne i et lunt telt med varme og god mat gjør at man setter ekstra pris på små ting. Og det er kanskje akkurat det, det å kunne sette pris på de små tingene som gjør friluftslivet så fantastisk. I hverdagen glemmer jeg litt hvor heldig jeg er, og tar ting som varm middag, en varm seng og rennende vann som en selvfølge. Disse små tingene blir i hverdagen fort overskygget av en travel timeplan. Men når man er ute over flere dager på tur er det viktigste nettopp å holde seg varm, få i seg nok mat og drikke, få en god natts søvn og komme seg til neste camp. Det er det enkle liv som jeg liker å kalle det, uten hverdagens stressmomenter. En mulighet til å sette pris på små ting og få opplevelser for livet.

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this